Šta je SWEET PEPITA?

Oh! SWEET PEPITA, ali šta je u stvari ta lubenica?

Ovo je priča o tome kako stvari postaju bolje...

Ko proizvodi SWEET PEPITU?

Pepita je "otvoreni klub" ali je ipak - klub. Drugim rečima, samo vrhunski proizvođači, poljoprivrednici sa iskustvom, bostandžije koje se razumeju u bostan i tehnologiju proizvodnje mogu da proizvode pepitu. Ono što je ipak važno je da ko god želi da lubenicu deklariše na ovaj način, mora da stane iza svog proizvoda - i da odgovara za kvalitet. Ideja je da napravimo premijum brend - i kao što mu ime kaže - mora da bude premijum. Mora da bude vrhunski. Seme SWEET PEPITA se proizvodi isključivo od sorte PEPITA koju je razvio italijanski CORA seed. Zaštita mora da bude minimalna, a opet efikasna - koriste se biološki preparati. Čak i đubrivo koje se koristi mora da ispunjava visoke standarde. U svakom slučaju, kada potrošač kupi tu lubenicu.

Zašto se ova lubenica razlikuje od drugih?

Sve se menja s vremenom - ali ono što je važno je da stvari postaju bolje. Radi se o lubenici vrhunskog ukusa, veoma tanke kore, teške oko 2 kilograma sa mikrosemenkama. Mejdutim to nije sve, ideja je da svakom potrošaču ponudimo "pravu stvar". Bez namere da ikoga vređamo, jasno je da kada kupite lubenicu, imate samo slabe garancije da ste kupili ono što želite - potpuno ZREO, potpuno ZDRAV, ukusan plod. Nažalost, realnost je da odgajivači često, "jureći cenu" znaju da beru bostan pre nego što sazri, greške u prihrani lubenica dovode do debele kore ili lošeg ukusa - što je nedopustivo. Baš zato naša ideja je da kada neko kupi SWEET PEPITA lubenicu zna šta je kupio i da garantujemo da će uvek, ali uvek ono što proba biti prava stvar ! Samo ZRELI plodovi, samo tanka kora, samo određena sorta lubenice, mogu da se nazovu SWEET PEPITA!

Zdravija od drugih lubenica

Treba biti oprezan sa takvim tvrdnjama - jer... šta su druge lubenice? Ne postoji stadard ni uniformnost, i to je cela ideja SWEET PEPITEda prva uvede takve stvari. U svakom slučaju ono što možemo da garantujem i iza čega stojim da je lubenica proizvedena u integralnoj proizvodnji uz minimalne količine isključivo dozvoljenih poljoprivrednih supstanci koje su odobrene u Evropskoj uniji, ali isto tako da su korišćenja priorodna mikrobiološka đubriva, i bio pestici koji se inače koriste u orgnanskoj proizvodnji. Sve lubenice sa mikrosemenom imaju zdrastvene benefite, u smislu toga da seme sadrži antioksidanse, vitamine, minerale, aminokiseline, NFR koji su korisni za ljude.

Zar ne bi bilo dobro da takav sjajan proizvod mogu da konzumiram preko cele godine?

Naravno da bi, ali nažalost način na koji se ova lubenica proizvodi, uz obilje prirodnog sunca i toplote na otvorenom a to ostavlja samo određen vremenski period kada je proizvodnja moguća. Narednih godina pokušaćemo da produžimo vreme berbe SWEET PEPITE ali - ne treba očekivati čuda.